Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Convocarea la MAE a ambasadorului Federației Ruse la București

ro

14 Dec, 2023 16:51 507 Marime text
14 decembrie 2023
 
Comunicat de presă
Convocarea la MAE a ambasadorului Federației Ruse la București
 
Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, miercuri, 14 decembrie 2023, ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, ca urmare a incidentului din noaptea de 13/14 decembrie 2023, din apropierea de localității Grindu. 
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul ferm al autorităților române față de noul incidentul generat de  prăbușirea necontrolată a unei drone utilizată în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene.
Oficialul român a solicitat ferm părții ruse să oprească imediat  atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea națională a României și siguranța transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre și Marea Neagră.
Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acțiunile părții ruse de escaladare a situației de securitate în regiune. Atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii