Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Consultări bilaterale ale secretarului de stat Dan Neculăescu cu ministrul adjunct de externe al Republicii Tadjikistan, Muzaffar Huseinzoda

ro

04 Mar, 2021 23:31 1348 Marime text
  • Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut astăzi, 4 martie 2021, o rundă de consultări bilaterale cu ministrul adjunct de externe al Republicii Tadjikistan, Muzaffar Huseinzoda, în format de video-conferință.

Cu această ocazie, au fost abordate teme de interes legate de stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, elemente de actualitate privind problematica regională și cooperarea în cadru multilateral.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a menționat importanța consolidării cooperării dintre România și Republica Tadjikistan pe principalele planuri: dimensiunea politică, cooperare economico-comercială, precum și dimensiunea culturală. În context, a fost convenită marcarea în comun, în anul 2022, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Totodată, secretarul de stat român a evidențiat adoptarea Strategiei a UE pentru Asia Centrală și organizarea, la București, în luna aprilie 2019, a Conferinței de Nivel Înalt dedicată Asiei Centrale, pe tema conectivității în sprijinul dezvoltării durabile, ceea ce indică atenția ridicată acordată regiunii de România pe perioada exercitării Președinției Consiliului UE.

Dan Neculăescu a mai remarcat implicarea părții tadjice în dezvoltarea dialogului și cooperării cu statele central asiatice pe probleme de interes comun, precum managementul resurselor de apă, combaterea pandemiei și reducerea riscurilor teroriste, cu valorificarea inclusiv a formatelor instituționalizate de dialog regional UE-Asia Centrală. În context, a exprimat susținere pentru angajarea Republicii Tadjikistan în negocierile privind Acordul Cuprinzător de Parteneriat și Cooperare cu UE.

La rândul său, Muzaffar Huseinzoda a mulțumit României pentru interesul manifestat față de regiunea Asiei Centrale și dezvoltării cooperării cu Republica Tadjikistan, evidențiind semnificația simbolică a aniversării, în 2021, a 30 de ani de la declararea independenței de stat de către Republica Tadjikistan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii