Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE - Acord în domeniul combaterii criminalității organizate

ro

07 Jan, 2016 16:41 1030 Marime text
 

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a avut joi, 7 ianuarie a.c., la sediul MAI, o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei la Bucureşti, E.S. Kisaburo Ishii.
 
În cadrul întrevederii, ministrul afacerilor interne a exprimat interesul României pentru permanentizarea eliminării obligativităţii regimului de vize pentru cetăţenii români care călătoresc în Japonia, precum şi întreaga disponibilitate pentru continuarea dialogului cu autorităţile de resort de la Tokyo, în scopul identificării celor mai bune soluţii care să conducă la atingerea acestui deziderat.
 
În acest sens, a fost subliniată eficienţa activităţii ataşatului de afaceri interne român acreditat în Japonia și aportul pe care acesta l-a avut la prelungirea Programului „Visa Waiver” pentru România pentru o perioadă de 3 ani, până la data de 31.12.2018.
 
De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre diversificarea colaborării bilaterale în domeniul cooperării polițienești, în acest sens, demnitarul român evidențiind intenția țării noastre de dezvoltare a cadrului juridic bilateral, prin încheierea unui Acord de cooperare în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi a terorismului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii