Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Japonia - alerte de fenomene meteorologice periculoase

ro

16 Jul, 2015 12:49 1624 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Japonia, în perioada 16-18 iulie 2015, cu privire la emiterea unor alerte de fenomene meteorologice periculoase de către Agenția Meteorologică niponă, ca urmare a trecerii taifunului Nankga pe deasupra arhipelagului. Astfel, pentru insula Shikoku, partea estică a insulei Kyushu și parte sud-estică a insulei Honshu au fost emise alerte de furtună, inundații și valuri înalte.

Taifunul Nankga va trece pe deasupra teritoriului nipon în partea de sud a insulei Honshu.
Aceste fenomene meteorologice pot produce perturbări la infrastructura de transport în și dinspre zona afectată, existând și posibilitatea întreruperii alimentării cu energie electrică pentru insula Shikoku și partea estică a insulelor Kyushu și Honshu din cauza vântului puternic, în zilele de joi, 16 iulie și vineri, 17 iulie 2015.

De asemenea, există posibilitatea emiterii unor alerte locale de evacuare, în anumite zone de pe teritoriul afectat.

Agenția Meteorologică din Japonia publică avertizări în timp real, care pot fi consultate la pagina Internet http://www.jma.go.jp/en/warn/index.html.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii