Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederi ale ministrului Titus Corlățean cu reprezentanți ai comunităţii oamenilor de afaceri din Statele Unite ale Americii

ro

24 Sep, 2013 13:02 659 Marime text
24 septembrie 2013
 
Comunicat de presă
Întrevederi ale  ministrului Titus Corlățean cu reprezentanți ai comunităţii oamenilor de afaceri din Statele Unite ale Americii
 
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut luni, 23 septembrie 2013, în marja participării la cea de-a 68-a sesiune a Adunării Generale a ONU, întrevederi cu reprezentanți ai comunităţii oamenilor de afaceri din SUA, respectiv companii membre în Consiliul de Afaceri Româno-American (American-Romanian Business Council/AMRO) şi cu reprezentanți ai Consiliului de conducere al Camerei de comerț româno-americane (Romanian-American Chamber of Commerce/RACC).
În discuțiile cu reprezentanții companiilor americane, şeful diplomaţiei române a prezentat oportunitățile de afaceri și de investiții pe care le oferă România, subliniind obiectivele guvernului în domeniul consolidării stabilităţii financiare și dezvoltării climatului investițional. În context, a menționat prioritatea acordată de autoritățile române încheierii unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional, precum și dezvoltării infrastructurii și diversificării accesului la noi surse de energie.
Totodată, ministrul Titus Corlățean a adresat conducerii AMRO invitaţia de a participa la activitatea Grupului de lucru pe teme economice şi comerciale din cadrul Task Force-ului bilateral pentru implementarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii.
Reprezentanții companiilor membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO) au prezentat activitatea organizației de la constituirea sa, în ianuarie 2012, subliniind importanța realizării unei noi misiuni de afaceri americane în România, în cursul lunii noiembrie 2013. A fost accentuat faptul că numărul în creștere al companiilor care devin membre AMRO reflectă interesul firmelor americane cu afaceri de anvergură pentru dezvoltarea investițiilor în România.
Discuţiile cu reprezentanții Camerei de comerț româno-americane (RACC) au abordat teme legate de promovarea relaţiilor comerciale între România şi SUA, precum și de evoluțiile politice și de securitate în context regional.
Ministrul Titus Corlăţean a apreciat activitatea desfăşurată de RACC în cei peste 23 de ani de la creare, în sprijinul dezvoltării relaţiilor comerciale şi de afaceri bilaterale.
Pe parcursul  întrevederilor, reprezentanţii comunităţii de afaceri din SUA au exprimat apreciere pentru deschiderea manifestată de guvernul de la Bucureşti şi interesul pentru menţinerea unui dialog constant în vederea identificării de noi proiecte care să conducă la consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.
Din perspectiva consolidării relaţiei transatlantice, ministrul afacerilor externe a subliniat susţinerea pentru derularea şi finalizarea negocierilor între UE şi SUA, în vederea încheierii Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, în beneficiul reciproc al  comunităţilor de afaceri de pe ambele maluri ale Atlanticului.
Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa susţinerii acordate de companiile americane accesului României în Programul Visa Waiver şi a încurajat continuarea demersurilor acestora în promovarea modificărilor legislației SUA referitoare la acest program.

Informații suplimentare
Consiliul de Afaceri Româno-American (American – Romanian Business Council - AMRO), constituit în ianuarie 2012, este o organizaţie non-profit cu sediul la Washington D.C. Are ca obiectiv promovarea investiţiilor americane în România şi reuneşte companii importante din domenii, precum energie, industria de apărare, agricultură, industria prelucrătoare, produse farmaceutice, servicii, consultanţă, asigurări.
Camera de Comerţ Româno - Americană (Romanian-American Chamber of Commerce - RACC) a fost înființată în februarie 1990, ca organizaţie non-profit cu activitate în domeniul facilitării şi dezvoltării relaţiilor  între mediile de afaceri din România şi SUA. Membrii RACC sunt persoane fizice, companii şi organizaţii care au relaţii de afaceri în România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii