Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederi ale ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Angel Tîlvăr, cu reprezentanţi ai autorităţilor şi cu membri ai comunităţii româneşti, în cadrul vizitei parlamentare în Canada, în perioada 9 – 13 mar

ro

13 Mar, 2015 12:53 953 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, efectuează, în perioada 9 – 13 martie 2015, o vizită de lucru la Ottawa şi Toronto, în Canada. Oficialul român face parte dintr-o delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
 
În continuarea acestei vizite, în 10 martie 2015, demnitarul român a participat la o serie de întrevederi cu oficiali canadieni: Dean Allison - președintele Comisiei de afaceri externe a Camerei Comunelor, David Tilson - președinte al Asociației Parlamentare Canada-Europa și alţi membri ai acestei comisii, precum şi cu Președintele Senatului Canadei, Pierre Claude Nolin.
 
Pe agenda discuţiilor din cadrul acestor întâlniri s-au aflat o serie de subiecte de actualitate, precum proiectul unei colaborări între Canada și România în cadrul reţelei internaţionale Eureka, cât şi elemente ale cooperării în domeniul securităţii, în contextul apartenenţei NATO. Au mai fost abordate chestiuni legate de dimensiunea economică a cooperării între cele două state, având în vedere semnarea, la nivel european, a Acordului Economic și Comercial Cuprinzător cu Canada, care va determina liberalizarea comerțului și facilitarea accesului pe piețe între statele membre UE și Canada, precum şi problematica vizelor.
 
În această privinţă, ministrul delegat Angel Tîlvăr a subliniat faptul că relaxarea sistemului de vize ar avea o influenţă benefică asupra comunităţii româneşti din Canada, în sensul păstrării şi consolidării legăturilor acesteia cu România. Totodată, oficialul român a subliniat contribuţia semnificativă în reprezentarea comunităţii, în dialogul cu autorităţile canadiene, a unor personalităţi de origine romană, aşa cum este Corneliu Chișu, președintele Grupului de prietenie din Parlamentul Canadei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii