Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod

ro

06 Sep, 2023 15:22 548 Marime text
Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a avut marți, 5 septembrie 2023, o întrevedere cu Președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod.
Discuția a facilitat un schimb de opinii cu privire la consecințele complexe ale războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.
Secretarul de stat Iulian Fota a prezentat sprijinul consistent al României pentru Ucraina, punctând măsurile complexe implementate de autoritățile române pe multiple planuri. Totodată, a reiterat sprijinul constant al României pentru agenda europeană și aspirațiile euro-atlantice ale Ucrainei. 
Președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor a transmis aprecierile diasporei ucrainene pentru poziția consecventă și clară a României în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse. În acest cadru, a mulțumit pentru modul în care ucrainenii sunt tratați în România și a subliniat rolul important al diasporei în promovarea obiectivelor Ucrainei în plan internațional. 
Cei doi interlocutori au agreat continuarea dialogului aprofundat pentru inventarierea implicațiilor războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei asupra securității regionale și globale.

Informații suplimentare

Congresului Mondial al Ucrainenilor este o organizație internațională non-profit, nepartizană, cu rol de coordonare a diasporei ucrainene. Creat în 1967, la New York, Congresul reprezintă interesele a peste 20 de milioane de ucraineni din 60 de state. Congresul Mondial al Ucrainenilor a fost recunoscut ca organizație neguvernamentală cu statut consultativ special de către Consiliul Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii