Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Mihail Dobre cu Carlos Lopes, secretar executiv al Comisiei Economice ONU pentru Africa

ro

29 Oct, 2013 18:41 783 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale Mihail Dobre a avut astăzi, 29 octombrie 2013, la Addis Abeba (Etiopia), o întrevedere cu Carlos Lopes, secretar executiv al Comisiei Economice ONU pentru Africa (UNECA).

În cursul întâlnirii, a fost realizat un schimb de vederi cu privire la stadiul dezbaterii în cadrul ONU referitoare la definirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) şi la poziţia statelor africane în această problemă, în condiţiile în care aceste state au adoptat o poziţie comună cu privire la Agenda de Dezvoltare post-2015.
Pentru semnalarea atenţiei deosebite cu care problema ODD este urmărită de statele africane, secretarul executiv UNECA va participa, la New York, în decembrie 2013, la reuniunea principală dedicată acestei teme în cadrul actualei sesiuni a Adunării Generale ONU.
Cei doi demnitari au abordat, totodată, modul în care au fost puse în practică în Africa Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) şi, respectiv, angajamentele adoptate în 1996 la summit-ul ONU privind securitatea alimentară. De asemenea, au fost discutate modalităţile de implicare ale UNECA în reabilitarea post-conflict în diverse state africane şi, în acest context, posibilităţile de cooperare în ceea ce priveşte împărtăşirea de către România a experienţei proprii referitoare la desfăşurarea proceselor electorale democratice.
 
 
Informaţii suplimentare
 
Comisia Economică a ONU pentru Africa (UNECA) a fost înfiinţată de către Consiliul Economic și Social (ECOSOC) al Națiunilor Unite (ONU) în 1958, fiind una dintre cele cinci comisii regionale ale ONU. Începând cu anul 1963 UNECA este reprezentată pe continentul african cu câte un birou (denumire adoptată în 2002) în fiecare din cele 5 subregiuni: Africa de Nord, Africa de Vest, Africa Centrală, Africa de Est şi Africa de Sud.
Mandatul UNECA este de a promova dezvoltarea economică și socială a celor 54 de state membre, de a încuraja integrarea intra-regională și de a promova cooperarea internaţională în scopul dezvoltării Africii. Practic, UNECA deține un rol dublu, de braț regional al ONU și de componentă cheie a peisajului instituţional din Africa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii