Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:46 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu ministrul de stat german Michael Roth

ro

04 May, 2017 17:42 1255 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut astăzi, 4 mai 2017, o întrevedere cu ministrul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Michael Roth.

Discuțiile au oferit prilejul reafirmării stadiului foarte bun al relațiilor bilaterale româno-germane, remarcându-se frecvența contactelor la nivel politic din ultimii ani, care au contribuit la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a aşteptărilor reciproce şi a potenţialului de cooperare.

Oficialul român a evidențiat simbolistica anului 2017 în relația României cu Germania: marcarea a 25 de ani de la semnarea Tratatului bilateral privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, a 50 de ani de la re-stabilirea relațiilor diplomatice, precum și 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. A menționat, cu această ocazie, și rezultatele Comisiei guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, desfășurată în aprilie a.c. la București.

În contextul dorinței ambelor părți de aprofundare a cooperării în plan european, secretarul de stat George Ciamba a reiterat deschiderea României pentru eforturile comune de consolidare a proiectului european, subliniind importanța solidarității și unității și coeziunii la nivel UE, inclusiv prin evitarea unor concepte care ar putea mări decalajele între statele membre și care se îndepărtează de la principiile fundamentale ale proiectului european.

Ti-a placut articolul?

Comentarii