Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Lazăr Comănescu cu omologul iranian Mohammad Javad Zarif

ro

13 Feb, 2016 14:47 1369 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi, 13 februarie 2016, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, în marja participării la Conferinţa de Securitate de la München.

Ministrul român a felicitat Iranul pentru eforturile depuse în îndeplinirea măsurilor prevăzute în Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA), încheiat în iulie 2015 între statele E3+3 (China, Franţa, Germania, Federaţia Rusă, Marea Britanie şi SUA) şi Iran. Aceste eforturi au fost încununate de declanşarea procesului de ridicare a sancţiunilor economice şi financiare multilaterale şi naţionale care au fost aplicate Iranului la nivel internaţional în conexiune cu programul său nuclear. Şeful diplomaţiei române a apreciat că acesta este un moment favorabil pentru un nou nivel de cooperare între Iran şi comunitatea internaţională, precum şi pentru dinamizarea dialogului bilateral româno-iranian, îndeosebi în plan economic.

La rândul său, şeful diplomaţiei iraniene a exprimat aprecierea pentru relaţiile tradiţionale de cooperare cu România, evidenţiind interesul ţării sale pentru o amplificare a cooperării pe palier politico-diplomatic, precum şi în plan sectorial. În acest sens, sunt prevăzute noi contacte la nivel bilateral: o vizită a ministrului român de externe la Teheran în viitorul apropiat, precum şi o nouă rundă de consultări politico-diplomatice în cursul anului 2016.

În cursul întrevederii au fost trecute în revistă evoluţiile din Orientul Mijlociu. În acest cadru, de ambele părţi s-a subliniat nevoia intensificării eforturilor comunităţii internaţionale pentru combaterea radicalismului şi extremismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii