Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu directorul general pentru integrare, Stefan Steiner

ro

16 Jul, 2015 20:37 1111 Marime text
În prima zi a vizitei oficiale în Austria a ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut loc întrevederea cu directorul general pentru integrare din Ministerul de Externe austriac, Stefan Steiner. În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de comunitatea românilor din Austria.

În acest sens, partea austriacă a apreciat că românii reprezintă una dintre cele mai bine integrate comunităţi, subliniind dinamica ascendentă a numărului de români care decid  să se stabilească sau să lucreze aici. 

Oficialul român, pornind de la bunele relaţii existente între Austria şi România, a subliniat nevoia ca românii să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile pe care le au atât pe piaţa muncii, cât şi în ceea ce priveşte accesul la sănătate, educaţie şi reconversie profesională.

Totodată, Angel Tîlvăr a accentuat nevoia abordării în spirit european a problematicii asistenţei sociale intra-comunitare, menţionând faptul că, românii contribuie, la fel ca ceilalţi cetăţeni prezenţi în Austria, la sistemul de asigurări sociale, prin taxele şi impozitele pe care le plătesc, numărul celor care prestează munci de înaltă calificare fiind în creştere. 
Ministrul delegat a adus în discuţie şi o serie de aspecte care se referă la probleme de identificare punctuale, cu care românii se confruntă în relaţia cu instituţii private şi de stat din Austria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii