Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer

ro

04 Jun, 2015 18:36 753 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut astăzi, 4 iunie 2015, o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer. Această întâlnire se înscrie în dorinţa ambelor părţi de promovare a dialogului axat pe problematica minorităţilor naţionale şi de identificare a unor posibilităţi de cooperare.
 
Ministrul delegat a evidenţiat interesul deosebit pe care statul român îl are pentru comunitatea românească din Ucraina şi a abordat tema vizitelor recente efectuate în Ucraina, punctând dorinţa românilor de acolo de a-şi păstra identitatea românească. În continuarea discuţiilor, oficialul român s-a interesat de evoluţia reformei teritorial-administrative din Ucraina şi de implementarea acesteia în zonele locuite compact de români. De asemenea, ministrul delegat a accentuat importanţa accesului la educaţie şi mass media în limba română  pentru toţi românii din Ucraina.
 
Ambasadorul Teofil Bauer a recunoscut importanţa comunităţii româneşti ca factor de stabilitate în Ucraina şi a evidenţiat faptul că reformele aflate în desfăşurare în Ucraina ţin cont şi de situaţia minorităţilor. De asemenea, a mulţumit pentru sprijinul acordat de România în această perioadă şi a subliniat rolul pozitiv al dialogului permanent, care poate contribui la consolidarea relaţiilor bilaterale.
 
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii