Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:24 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat Angel Tîlvăr cu vice-ministrul Culturii din Republica Moldova, Igor Şarov

ro

26 Mar, 2015 18:22 599 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut miercuri, 25 martie 2015, o întrevedere cu vice-ministrul Culturii din Republica Moldova, Igor Şarov. Discuţiile au vizat stadiul cooperării dintre România şi Republica Moldova în domeniul culturii şi al prezervării identităţii culturale româneşti şi evaluarea perspectivelor viitoare de colaborare.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare a reiterat angajamentul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni faţă de promotorii identităţii culturale româneşti în Republica Moldova şi a subliniat faptul că Departamentul va continua să susţină dezvoltarea şi consolidarea mass-media de limba română în Republica Moldova. De asemenea, Angel Tîlvăr a semnalat importanţa consolidării societăţii civile şi a mediului asociativ, ca vectori de progres şi de apropiere în relaţia România-Republica Moldova.

Vice-ministrul Igor Şarov a salutat sprijinul oferit de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi a evidenţiat faptul că Republica Moldova şi România au un patrimoniu cultural comun de o mare anvergură şi diversitate, care merită valorificat prin acţiuni şi proiecte comune. În acest context, oficialul de la Chişinău a semnalat bogăţia culturii populare din Republica Moldova, care reuneşte tehnici şi meşteşuguri reprezentative întâlnite doar în România şi Republica Moldova. Totodată, vice-ministrul Igor Şarov a punctat necesitatea ca un volum cât mai mare de carte românească de actualitate, din domenii diverse, să ajungă constant la publicul interesat din Republica Moldova.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii