Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu vicepreşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Lee Byung-suk

ro

12 Jul, 2013 14:23 537 Marime text
Ministrul afacerilor externe român, Titus Corlăţean, a avut vineri, 12 iulie 2013, o întrevedere cu vicepreşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Lee Byung-suk, şi cu preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu România, Woo Sang-ho. Temele abordate în discuţie au inclus consolidarea relaţiilor bilaterale în toate domeniile, cu accent pe dezvoltarea dialogului parlamentar. Interlocutorii au apreciat stadiul relaţiilor bilaterale, cu sublinierea importanţei acordate de ambele părţi intensificării contactelor politice la nivel guvernamental şi mai ales parlamentar, precum şi preocuparea pentru un dialog constant, periodic, cu schimburi de vizite atât la nivelul conducerii forurilor legislative, a grupurilor parlamentare de prietenie, cât şi la nivelul comisiilor de specialitate care prezintă interes pentru ambele părţi.
Ministrul român al afacerilor externe şi demnitarii sud coreeni au evocat, totodată, dorinţa de dezvoltare a cooperării economice, prin impulsionarea a comunităţilor de afaceri din  ambele ţări  in vederea  realizării de investiţii în domenii de interes reciproc.
A fost subliniată, de asemenea, importanţa acordată de ambele ţări cooperării culturale, educaţionale şi dialogului inter-uman, precum şi rolul semnificativ al promovării unei mai bune cunoaşteri reciproce la nivelul tineretului, prin programe bilaterale de schimburi diverse în acest domeniu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii