Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu reprezentanţi ai conducerii Parlamentului Republicii Cehe

ro

12 Mar, 2013 18:53 811 Marime text
Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit astazi, 12 martie 2013, în cadrul vizitei oficiale în Republica Cehă, cu preşedintele Senatului Republicii Cehe, Milan Štěch, cu vicepreşedinţii celor două camere ale Parlamentului, precum şi cu preşedinţii comisiilor parlamentare pentru relaţii externe şi afaceri europene.
Discuţiile au oferit prilejul unui schimb de vederi referitoare la relaţiile bilaterale româno-cehe şi la modalităţile de continuare şi aprofundare în viitor a dialogului parlamentar. A subliniat necesitatea dezvoltării cooperării parlamentare în cadrul oferit de Tratatul de la Lisabona, care prevede un rol sporit al Parlamentelor naţionale în UE.
Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat că schimburile comerciale bilaterale au atins, în anul 2012, un nivel record de peste 2 miliarde de euro, în pofida crizei economice care afectează în continuare Europa. De asemenea, a exprimat interesul pentru impulsionarea comerţului bilateral şi a investiţiilor reciproce, inclusiv prin derularea unor misiuni economice în România şi Republica Cehă.
În cadrul discuţiilor au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, cu accent pe procesul de extindere a UE, fiind reliefate poziţiile comune ale celor două ţări în ceea ce priveşte susţinerea integrării europene a ţărilor din Balcanii de Vest, precum şi obiectivele europene ale Republicii Moldova şi sprijinul acordat formelor de cooperare prevăzute în cadrul Parteneriatului Estic al UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii