Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Titus Corlățean cu Hervé Ladsous, Secretar general adjunct al ONU

ro

27 Sep, 2013 11:09 623 Marime text
La 26 septembrie 2013, Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe al României, a avut o întâlnire, la sediul ONU din New York, cu Hervé Ladsous, Secretar general adjunct al ONU şi şeful Departamentului ONU pentru Operaţiuni de Menţinere a Păcii.
 
În cadrul întâlnirii au fost discutate ultimele evoluţii legate de pacea şi securitatea internaţională, precum şi aspecte privind reforma operaţiunilor de menţinere a păcii. S-a pus accent, în mod deosebit, pe întărirea componentei civile din cadrul operaţiunilor desfăşurate în teren sub egida ONU, în principal pe dezvoltarea capacităţilor privind asistenţa în domeniul construcţiei statului de drept şi promovării drepturilor omului.
 
În discuţii a fost punctată importanţa pe care România o acordă participării la operaţiunile de menţinere a păcii desfăşurate sub egida ONU, experienţă pe care ţara noastră a acumulat-o în ultimii 20 de ani în acest domeniu prin participarea la operaţiuni de menținere a păcii de pe aproape toate continentele.
 
A fost, de asemenea, subliniată importanţa consolidării participării României cu experţi și personal specializat în diverse domenii relevante la operaţiunile ONU de menţinere a păcii din diverse regiuni de pe glob. Secretarul general adjunct al ONU a apreciat tradiția francofonă din România, reflectată inclusiv la nivelul pregătirii experților români ceea ce face utilă și dezirabilă prezența acestora în operațiuni desfășurate de ONU în zone francofone.
 
În acest sens, ministrul afacerilor externe al României a informat că autorităţile competente româneşti analizează oportunitatea participării cu o unitate specializată la Misiunea multinaţională integrată a ONU de stabilizare a situaţiei din Mali (MINUSMA).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii