Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al-Hussein, mama Regelui Abdullah II al Iordaniei

ro

13 Jun, 2013 19:58 775 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 13 iunie 2013,  la Iaşi, o întrevedere cu Alteţa Sa Regală Prinţesa Muna Al-Hussein, mama Regelui Abdullah II al Regatului Haşemit al Iordaniei. Totodată, şeful diplomaţiei române a participat la ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa Alteţei Sale Regale de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, precum şi la deschiderea celei de-a 4-a Conferinţe medicale româno-iordaniene, care se desfăşoară în perioada 13-15 iunie 2013, la Iaşi, sub înaltul patronaj al ASR Prinţesa Muna Al-Hussein.

Cu acest prilej, ministrul Titus Corlăţean a apreciat rolul regelui Abdullah II al Iordaniei în promovarea unui climat de toleranţă şi coexistenţă paşnică atât în interiorul Regatului Haşemit, cât şi în regiune. Referindu-se la vizita întreprinsă în Iordania la 11 octombrie 2012, care a cuprins şi o deplasare la tabăra de refugiaţi sirieni de la Zaatari, şeful diplomaţiei române a exprimat apreciere faţă de eforturile depuse de autorităţile iordaniene pentru gestionarea problemelor generate de afluxul masiv de refugiaţi din Siria şi solidaritatea  României cu Regatul Haşemit al Iordaniei.  

Cei doi interlocutori au evidenţiat calitatea relațiilor româno-iordaniene şi importanţa legăturilor interumane datorate, în special, existenţei a aproximativ 11.000 de absolvenţi iordanieni ai universităţilor din România, între care peste 3500 de medici şi farmacişti.
Ministrul Titus Corlăţean şi prinţesa Muna s-au referit la oportunităţile de aprofundare a relaţiilor bilaterale româno-iordaniene în domeniile educaţiei, inclusiv prin schimburi inter-universitare, şi al medicinei, unde expertiza României este recunoscută internaţional. 

În alocuţiunea de deschidere a Conferinței medicale româno-iordaniene, ministrul a evidenţiat aportul Alteţei Sale Regale în consolidarea relaţiilor bilaterale între România şi Iordania în domeniul medical. Subliniind rolul României în formarea elitei intelectuale din Iordania şi din alte ţări arabe, ministrul afacerilor externe i-a îndemnat pe participanţii iordanieni să încurajeze înscrierea tinerilor din Regatul Haşemit la studii în România.
ASR Prinţesa Muna este preşedinte al Consiliului Iordanian pentru Asistenţă Medicală şi patronează activitatea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în domeniul asistenţei medicale şi maternale pentru Mediterana de Est.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii