Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:18 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu omologul norvegian, Børge Brende

ro

13 Feb, 2016 16:37 646 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi, 13 februarie 2016, o întrevedere cu omologul norvegian, Børge Brende, în marja participării la Conferinţa de Securitate de la München.
Au fost evaluate stadiul şi ritmul susţinut al relaţiilor bilaterale în acord cu statutul celor două ţări, de Aliaţi NATO şi parteneri în Spaţiul Economic European (SEE). A fost relevată consistenţa cooperării în cadrul oferit de Mecanismele Financiare norvegian şi SEE şi evoluţia dinamică a relaţiilor economice.
Interlocutorii au exprimat satisfacţie pentru buna coordonare în cadrul Alianţei Nord Atlantice, discuţiile reconfirmând interesul ambelor state pentru aprofundarea acestei cooperări, inclusiv în perspectiva Summit-ului NATO de la Varşovia, precum şi a consolidării flancului estic.
S-a discutat şi despre cazurile de copii, cetăţeni români, preluaţi de către autorităţile norvegiene. Ministrul Lazăr Comănescu a reiterat importanţa unei abordări constructive a acestei teme, printr-o colaborare directă şi eficientă între autorităţile de profil din cele două ţări.

Ti-a placut articolul?

Comentarii