Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul de stat pentru afaceri externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Muhammad Gargash

ro

24 May, 2015 11:17 974 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut duminică, 24 mai 2015, o întrevedere bilaterală cu ministrul de stat pentru afaceri externe al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Dr. Anwar Muhammad Gargash, în marja participării la Reuniunea Ministerială Uniunea Europeană - Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) de la Doha, Qatar.
Cei doi oficiali au reconfirmat dorinţa României şi a EAU de a intensifica relaţiile strânse dintre cele două ţări, demonstrate printre altele de creşterea în ultimii ani a volumului schimburilor comerciale şi a investiţiilor emirateze în România. Totodată, a fost exprimat interesul pentru fructificarea într-o mai mare măsură a posibilităţilor multiple de dezvoltare a relaţiilor de afaceri între companiile române şi emirateze.
Șeful diplomației române a exprimat apreciere pentru nivelul foarte bun al relaţiilor politice bilaterale, reflectat şi de dialogul substanţial din cadrul vizitei recente în EAU a Prim-ministrului României, şi a subliniat importanţa continuării dialogului politic la nivel de ministru al afacerilor externe.
Ambii oficiali au subliniat interesul reciproc pentru redinamizarea dialogului şi continuarea evoluţiilor ascendente înregistrate în ultimii ani în cooperarea româno-emirateză. Cei doi miniștri au convenit să coopereze pragmatic în vederea identificării instrumentelor şi formulelor optime pentru dinamizarea cooperării bilaterale, cu accent deosebit în sfera economico-comercială, dar şi în domeniul turismului.
Totodată, a fost subliniată importanţa legăturilor interumane în stabilitatea pe termen lung a relaţiilor de cooperare. Ministrul Aurescu a adresat felicitări omologului său pentru definitivarea acordului între UE şi EAU cu privire la eliminarea obligativităţii vizelor, intrat în vigoare la 6 mai 2015, subliniind că acest demers va influenţa pozitiv relaţiile bilaterale dintre România şi EAU.
Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi internaţionale şi au fost analizate modalităţile de întărire a colaborării la nivel multilateral.
În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat inițiativa României de înființare a unei Curți Internaționale pentru combaterea terorismului, idee primită cu interes de omologul emiratez.
Ministrul român de externe a reiterat invitația ca omologul emiratez să efectueze o vizită la București.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii