Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea domnului George Ciamba, secretar de stat pentru afaceri europene, cu domnul Asaf Hajiyev, Secretar General al APCEMN

ro

09 Sep, 2015 15:27 1400 Marime text
Secretarul de stat George Ciamba a avut, la 9 septembrie 2015, o întrevedere cu domnul Asaf Hajiyev, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. În cadrul întâlnirii a avut loc un schimb de opinii cu privire la demersurile de consolidare a statutului Adunării Parlamentare şi la modalităţile de dinamizare a procesului de cooperare din regiunea Mării Negre, inclusiv în ceea ce privește interacțiunea OCEMN-APCEMN.  
 
Secretarul de stat George Ciamba a subliniat că România, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu a OCEMN în semestrul II, 2015 are ca prioritate creşterea eficienţei şi vizibilităţii OCEMN, în regiune şi dincolo de aceasta. Totodată, a fost exprimată aprecierea pentru demersurile Preşedinţiei române a APCEMN în vederea consolidării relației APCEMN-OCEMN, precum şi pentru promovarea și consolidarea profilului APCEMN ca actor relevant al cooperării în plan regional, european şi internaţional. De asemenea, au fost abordate subiecte legate de organizarea celei de-a 46-a Sesiuni Plenare a Adunării Generale a APCEMN de la Bucureşti din 25-27 noiembrie 2015.
 
Informaţii suplimentare
 
La 26 februarie 1993, la Istanbul, preşedinţii parlamentelor din nouă ţări - Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au adoptat Declaraţia privind Înființarea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). În iunie 1995, Grecia a aderat la Adunare, iar Bulgaria în iunie 1997. În noiembrie 2004, Serbia Muntenegru s-a alăturat Adunării. Adunarea Parlamentară este compusă din 76 de parlamentari reprezentând douăsprezece state membre OCEMN. Preşedinţia APCEMN este asigurată de Senatul României în perioada iunie-noiembrie 2015.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii