Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea dintre secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba şi Patrick Sensburg, membru al Parlamentului german

ro

10 Dec, 2013 19:12 566 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut la 10 decembrie 2013 o întrevedere cu prof. Patrick Sensburg, membru al Parlamentului federal al R.F. Germania.
A fost trecut în revistă stadiul excelent al relaţiilor româno-germane, caracterizate de o dinamică substanţială a contactelor bilaterale şi a fost apreciată dezvoltarea continuă a relaţiei economice dintre România şi R. F. Germania, în special consolidarea poziţiei Germaniei ca prim partener comercial al României şi investitor major în economia românească. În acest sens cei doi demnitari au avut şi un schimb de vederi asupra evoluţiei economice a României şi a prezenţei investitorilor germani.
Interlocutorii au evidenţiat rolul minorităţii germane din România în relaţiile româno-germane şi importanţa, ca gest reparator faţă de aceasta, a intrării în vigoare a Legii 211/2013 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice, de dictatura instaurată la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.
Părţile au apreciat cooperarea foarte strânsă dintre cele două ţări la nivelul UE şi similitudinea punctelor de vedere în ceea ce priveşte o serie de teme aflate pe agenda internaţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii