Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlniri ale ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanţii comunităţii româneşti, în cadrul vizitei efectuate în Republica Serbia 23 februarie 2015

ro

23 Feb, 2015 18:52 690 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a efectuat, în perioada 19 - 21 februarie, o vizită de lucru în Republica Serbia.  Programul vizitei a cuprins întâlniri ale oficialului român cu reprezentanți ai comunității românești și ai mediului asociativ şi religios din Valea Timocului și Voivodina.

În cadrul întrevederilor cu reprezentanții comunității din Voivodina, ministrul delegat a reiterat sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din Ministerului Afacerilor Externe (DPPRP – MAE) pentru comunitatea românească din Serbia, atât prin finanţarea de proiecte ale mediului asociativ, cât şi prin continuarea dialogului bilateral cu autorităţile sârbe. Discuțiile au relevat, de asemenea, interesul pentru consiliere în ceea ce priveşte  managementul proiectelor cu finanţare europeană.

În cadrul întrevederilor cu reprezentanții comunității din Serbia de Răsărit,  au fost abordate probleme legate de respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii româneşti şi de învățământul în limba maternă. „E un demers onorant să ții legătura cu cei care, chiar dacă nu locuiesc în interiorul granițelor României sunt la fel de buni români, la fel de iubitori de tradiție, cultură, civilizație și credință românească”, a declarat oficialul român. Totodată, au fost abordate teme legate de învăţământul în limba romană şi de proiectele pe care mediul asociativ doreşte să le dezvolte cu sprijinul DPRRP – MAE.

Ministrul delegat a adresat  întregii comunități îndemnul de a contribui la dezvoltarea unui dialog solid şi consecvent, bazat pe schimbul de idei, observaţii şi propuneri care să contribuie la conservarea identităţii lingvistice, culturale şi spirituale a comunităţii româneşti din această regiune şi a subliniat întreaga deschidere a autorităţilor române în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii