Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu reprezentanți ai mediului academic, specializați în migrație

ro

06 Apr, 2016 17:07 1176 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit azi, 4 aprilie 2016, cu reprezentanți ai mediului academic specializați în domeniul migrației. Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de cooperare dintre Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și experții români specializați în studiul migrației.
 
Ministrul delegat a subliniat că expertiza mediului academic este un element cheie al fundamentării politicilor dezvoltate de instituțiile care au departamente sau programe pentru românii din diaspora.
Colaborarea cu mediul academic este esențială în dezvoltarea unor politici publice care să angreneze diaspora românească și să răspundă în mod informat cerințelor și necesităților specifice diferitelor comunități românești din străinătate. Totodată, este necesară crearea unei rețele de specialiști care să colaboreze cu instituțiile statului pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea formulării de politici publice în sprijinul românilor din străinătate,” a declarat demnitarul.
 
Consultările pe teme care țin de prioritățile strategice legate de diaspora vor fundamenta programele si proiectele viitoare în baza acestui dialog deschis și transparent.
 
La întâlnirea privind subiectul migrației, convocată în premieră de către DPRRP, au participat prof. Dumitru Sandu, directorul Centrului de Studii pentru Migraţie (CeSMig)/ICUB, din cadrul Universității din Bucureşti, Monica Şerban, cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române, Alexandra Chiru, consilier din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Marius Dobrescu, consilier din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii