Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanţii Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi, în cadrul vizitei de lucru în Republica Moldova

ro

27 Mar, 2015 15:12 1346 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 26 – 27 martie 2015.
Demnitarul român a fost prezent astăzi, 26 martie, la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai conducerii acestei instituţii de învăţământ superior şi a făcut o donaţie de carte în limba română.
Cu acest prilej, ministrul delegat Angel Tîlvăr a subliniat importanţa pe care o au proiectele de manifestare a identităţii culturale româneşti din Republica Moldova pe agenda autorităţilor române. Oficialul român a prezentat activitatea Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi a evidenţiat deschiderea existenţă pentru colaborarea cu mediul asociativ. În acest sens, a fost menţionată disponibilitatea DPRRP – MAE pentru înfiinţarea unui centru de informare al ţării noastre în cadrul Universităţii din Bălţi, centru care să ofere un impuls suplimentar demersurilor de apropiere dintre cele două state

Reprezentanţii universităţii au salutat donaţia de carte, apreciind că este o contribuţie semnificativă la fondul de titluri în limba română al bibliotecii universitare şi şi-au exprimat interesul atât pentru programele desfăşurate de DPRRP – MAE, cât şi pentru oportunităţile de stagii de pregătire pentru cadrele didactice în România.
Ministrul delegat Angel Tîlvăr a făcut o serie de precizări cu privire la cadrul legislativ şi mecanismul acordării finanţărilor pentru proiectele venite din comunităţile româneşti şi a evidenţiat faptul că DPRRP – MAE poate oferi consultanţă pentru redactarea acestor proiecte.

Oficialul român a vizitat şi Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălţi. În acest context, a fost avansată propunerea dezvoltării unor mecanisme de colaborare între această instituţie artistică şi structuri similare din România, prin intermediul UNITER. Conducerea Teatrului „Vasile Alecsandri” a subliniat importanţa dramaturgiei în limba română pentru susţinerea identităţii româneşti în regiunea Bălţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii