Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanți ai Asociației Românilor din Republica Cehă

ro

28 Jun, 2015 17:09 1140 Marime text
Ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut sâmbătă, 27 iunie 2015, în contextul participării la ”Sărbătoarea românilor din Republica Cehă” la Praga, o întâlnire cu un grup de reprezentanți ai Asociației Românilor din R. Cehă (ARRC), condus de Nicolae Dedulea, președintele Asociației.

Ministrul delegat a exprimat aprecieri pentru eforturile de ansamblu ale ARRC care vizează promovarea intereselor și valorilor comunității românești în R. Cehă. A pus un accent special pe semnificația ”Sărbătorii românilor din R. Cehă”, eveniment devenit tradițional, una dintre cele mai importante manifestări identitare a comunității românești locale. De asemenea, oficialul român a punctat importanța aparte a colaborării cu membrii comunității locale a cetățenilor din Republica Moldova în organizarea manifestării.
La rândul său, conducerea ARRC a adresat mulțumiri pentru sprijinul financiar de care a beneficiat în ultimii ani ”Sărbătoarea românilor” din partea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, sprijin care a facilitat organizarea evenimentului ajuns la cea de-a șasea ediție. De asemenea, a trecut în revistă principalele repere ale activității ARRC și a subliniat colaborarea constantă foarte bună cu Ambasada României și ICR Praga, care a avut un rol important în derularea proiectelor Asociației.

Ministrul pentru relațiile cu românii de peste hotare a evidențiat importanța deosebită acordată de Guvernul de la București susținerii comunităților de români din afara granițelor și a eforturilor acestora de a-și păstra și cultiva valorile, trăsăturile și tradițiile, prezentând succint principalele instrumente și mecanisme de sprijin din partea autorităților române. A exprimat interesul și deschiderea pentru un dialog apropiat cu reprezentanții comunității românești din R. Cehă, pentru cunoașterea cât mai îndeaproape a obiectivelor, acțiunilor și preocupărilor acesteia, în vederea identificării unor modalități cât mai adecvate de sprijin din partea autorităților române.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii