Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:57 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr cu Giorgios Kaminis, primarul Atenei, în cadrul vizitei în Republica Elenă

ro

16 May, 2015 16:07 586 Marime text
Agenda celei de-a treia zile a vizitei pe care ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr o efectuează, în perioada 14 –17 mai 2014, în Republica Elenă, a debutat cu o întrevedere cu primarul Atenei, Giorgios Kaminis.

A avut loc un schimb de opinii cu privire la sprijinul pe care autoritățile, atât centrale cât și cele municipale trebuie să îl acorde comunităților românești și asociațiilor care reprezintă dorința românilor de a-și păstra identitatea. În acest sens, cei doi oficiali au discutat despre modalităţile de sprijinire a asociațiilor în organizarea unor evenimente, dar și despre posibilitatea ca studierea limbii române să fie susținută și la nivel municipal. S-a subliniat și faptul că la Universitatea Kapodistrian din Atena se va deschide un lectorat de limba română, ministru delegat dând asigurări că trimiterea unui lector de specialitate se va realiza în timp util, pentru buna desfășurare a cursurilor.

Ministrul delegat Angel Tîlvăr a solicitat sprijinul primarului Giorgios Kaminis pentru ca un loc din Atena, care urmează a fi ales cu sprijinul ambasadei României, să primească un nume simbolic pentru a consacra prezența comunității românești în Republica Elenă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii