Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informatii pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Arabia Saudita

ro

27 Jul, 2010 16:49 860 Marime text

Comunicat de presă

Informaţii pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Arabia Saudită

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care călătoresc cu autocarul în Regatul Arabiei Saudite să ataşeze fiecărui bagaj pe care îl deţin o etichetă cu numele posesorului şi datele de contact.

De asemenea, MAE atenţionează firmele care transportă pasageri în Arabia Saudită de faptul că trebuie să se asigure ca fiecare bagaj să poarte numele proprietarului său înainte de a fi depozitat în autocar, precum şi însemne de recunoaştere după modelul celor care sunt folosite la transportul pe linii aeriene.

Acestea sunt măsuri suplimentare solicitate de către autorităţile din Regatul Arabiei Saudite astfel încât autocarele de pasageri să nu fie folosite pentru traficul de stupefiante.  

Autorităţile din Regatul Arabiei Saudite subliniază faptul că, în cazul în care este găsit într-un autocar, în timpul controalelor, un bagaj fără numele posesorului şi se constată că acesta conţine stupefiante sau substanţe psihotrope, vor fi traşi la răspundere şoferul autocarului şi firma de transport.

Precizăm că vizele turistice pentru Regatul Arabiei Saudite pot fi obţinute numai în cadrul turismului organizat. Nu este posibilă obţinerea vizelor la frontieră.

De asemenea, atenţionăm cetăţenii români care doresc să efectueze în anul 2010 pelerinajul la Mecca că  trebuie să deţină un raport medical, pe care să îl prezinte la intrarea în Regatul Arabiei Saudite.

Pentru mai multe informaţii privind condiţiile de călătorie în Arabia Saudită, inclusiv cerinţele medicale, vă sfătuim să vizitaţi www.mae.ro, la rubrica „Condiţii de călătorie- Arabia Saudită”, precum şi rubrica „Alerte de călătorie”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii