Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presă privind acţiunea de repatriere a navigatorului român blocat pe o navă reţinută de autorităţi într-un port din Yemen

ro

21 Mar, 2016 22:58 998 Marime text
La data de 21 martie 2016 s-a încheiat acţiunea de repatriere a navigatorului român blocat pe o navă reţinută de autorităţi într-un port din Yemen.

Acţiunea de repatriere a prezentat un grad de dificultate ridicat din cauza faptului că singura rută de evacuare accesibilă traversa teritoriul Republicii Yemen, ţara în care au loc confruntări între grupări rivale şi unde România nu are o misiune diplomatică rezidentă. Acţiunea de repatriere a implicat atât obţinerea, în cel mai scurt timp, a acordului tuturor instituţiilor yemenite implicate, cât şi debarcarea şi transferul navigatorului român prin zone cu risc de securitate ridicat. După evacuarea din Yemen, navigatorul român a fost repatriat în România, via Iordania, prin intermediul Ambasadei României la Amman şi cu sprijinul agenţiei de crewing.

Pentru buna desfăşurare a acţiunii de repatriere a navigatorului român, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a colaborat cu Autoritatea Navală Română (ANR) şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor Români, partenerii tradiţionali de dialog şi acţiune ai MAE în astfel de situaţii, precum şi cu agenţia de crewing care a intermediat angajarea navigatorului român.
Folosim acest prilej pentru a mulţumi Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti cu sprijinul căruia repatrierea navigatorului român s-a făcut în condiţii de maximă siguranţă.

De asemenea, recomandăm tuturor navigatorilor români şi agenţiilor de crewing, acreditate de ANR, să evite deplasarea pe nave aflate în zone de conflict sau care urmează să se deplaseze în zone de conflict sau în zone cu risc de securitate ridicat. În situaţia în care, prin natura obligaţiilor lor de serviciu, navigatorii români sunt nevoiţi să ajungă în astfel de zone, le recomandăm să contacteze în regim de maximă urgenţă cea mai apropiată misiune diplomatică a României sau să se adreseze direct Ministerului Afacerilor Externe. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii