Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea procesului de evacuare a cetăţenilor români din Yemen

ro

11 May, 2015 20:43 523 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul nopţii de 10 spre 11 mai 2015, alţi 5 cetăţeni români şi un membru de familie, cetățean al Republicii Yemen, au fost evacuaţi pe cale terestră, în siguranţă, din localitatea Sana’a (Yemen), către Arabia Saudită.

Astfel, a fost încheiată operaţiunea de evacuare a cetăţenilor români aflaţi în Yemen care au semnalat până în prezent către MAE dorinţa lor de a părăsi ţara.
Pe întregul parcurs către frontiera cu Arabia Saudită, grupul s-a aflat în legătură permanentă cu reprezentanții Ambasadei României la Abu Dhabi și ai Ambasadei României la Riad, care au monitorizat deplasarea.
Ambasadele României la Riad şi Abu Dhabi au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile de frontieră, în vederea facilitării obţinerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toţi membri grupului.
Consulul României la Riad a preluat grupul de la punctul de trecere a frontierei cu Arabia Saudită, asigurându-le asistenţa şi protecţia consulară.
Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Riad, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu familia în cauză şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen – Arabia Saudită.

Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe şi ale misiunilor diplomatice române de la Riad şi Abu Dhabi.
Ministerul Afacerilor Externe menţionează că numărul total al persoanelor evacuate până în prezent din Republica Yemen însumează 73 de persoane, dintre care 62 de cetăţeni români şi 11 membri de familie.
Având în vedere faptul că prin operaţiunea de evacuare de astăzi s-a finalizat procesul de evacuare a cetăţenilor români aflaţi în Yemen care au semnalat MAE dorinţa lor de a părăsi ţara, Celula de criză a MAE care a gestionat acest proces îşi încheie activitatea. În cazul în care alţi cetăţeni români aflaţi încă în Yemen doresc asistenţă pentru evacuare, sunt rugaţi să semnaleze această intenţie cât mai  curând la Ambasada României la Abu Dhabi, telefon 00971566643975,  şi adresă de e-mail, abudhabi.consul@mae.ro, precum şi la Departamentul Consular, telefon 0040.728.557.116 şi adresă de e-mail comunicare.consulară@mae.ro.

În acelaşi timp, îşi continuă activitatea Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso, constituită conform Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României, aprobată de CSAT în şedinţa din data de 3 aprilie 2013.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii