Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evolutia situatiei in cazul accidentului rutier din Franta

ro

03 Sep, 2012 19:05 1260 Marime text

Comunicat de presă

Evolutia situatiei in cazul accidentului rutier din Franta

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Paris şi a Consulatului General al României la Marsilia este în continuare în contact permanent cu autorităţile franceze şi acordă întreg sprijinul cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de pe autostrada A8, localitatea Vidauban (lângă Marsilia).

Pentru a sprijini activitatea Consulatului General de la Marsilia, au fost trimişi doi diplomaţi: unul de la Ministerul Afacerilor Externe – Direcţia Relaţii Consulare şi un alt diplomat de la Ambasada României la Paris.

Referitor la evoluţia situaţiei în urma accidentului rutier vă informăm că în acest moment personalul Consulatului General de la Marsilia se află la unităţile spitaliceşti unde sunt internaţi cetăţenii români accidentaţi, pentru a se informa cu privire la  starea de sănătate a acestora şi a identifica mijloacele adecvate de asistenţă consulară.

Din datele transmise de autorităţile franceze se confirmă cifra de 42 de persoane, incluzând cei 2 şoferi ai autocarului. Până în prezent dintre cele 8 persoane cu traumatisme uşoare, 6 pasageri se află într-o stare de sănătate bună şi au fost externaţi, fiind preluaţi de un autocar al firmei transportatoare,  pentru a reveni în ţară.  

Reamintim familiilor victimelor accidentului rutier că Ministerul Afacerilor Externe a activat două  linii telefonice dedicate – 0730.717.970 şi 021.431.15.98 în cadrul Unităţii de Alertă a Centrului Consular de Crize.

Cu această ocazie facem apel la mass-media să manifeste înţelegere, acţiunile personalului Consulatului General de la Marsilia fiind în desfăşurare. Pe măsură ce apar informaţiile noi în acest caz vor fi transmise public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii