Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliberarea unui marinar de cetatenie romana aflat la bordul navei „M/V Filitsa”

ro

02 Feb, 2010 16:12 810 Marime text

Eliberarea unui marinar de cetăţenie română aflat la bordul navei „M/V Filitsa”

Ministerul Afacerilor Externe confirmă existenţa unui marinar de cetăţenie română la bordul navei sub pavilion grecesc „M/V Filitsa”, eliberată, în cursul zilei de ieri, de către piraţii somalezi.

MAE a demarat procedurile specifice în astfel de situaţii, imediat după ce a fost informat de compania navală grecească proprietară a navei, despre răpirea cargoului elen de către piraţii somalezi, pe data de 16 noiembrie 2009.

Compania navală a confirmat, la acea dată, existenţa unui cetăţean român printre cei 22 de membri ai echipajului.

Conform procedurilor în vigoare, negocierile au fost purtate direct între proprietarii navei şi răpitori. A fost păstrată o discreţie totală asupra cazului, orice mediatizare putând să pună în pericol negocierile şi viaţa celor răpiţi.

Ambasada României la Atena a monitorizat cazul şi a informat permanent familia cetăţeanului român în legătură cu evoluţia situaţiei. Ambasada a anunţat familia asupra eliberării acestuia.

De asemenea, Ambasada României la Atena a păstrat o legătură constantă cu  celula de criză formată în cadrul companiei proprietară a navei, care s-a ocupat de negocieri, precum şi cu autorităţile elene. 

Reamintim că procedura de urmat în astfel de cazuri presupune discreţia totală, deoarece mediatizarea ar putea deveni nocivă în negocierile purtate, existând riscul să afecteze siguranţa cetăţenilor răpiţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii