Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desemnarea diplomatului român Traian Hristea în calitate de Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Kazahstan

ro

29 Jul, 2015 14:42 1095 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate privind numirea diplomatului român Traian Hristea în poziţia de şef al Delegaţiei UE în Kazahstan, în contextul anunţării, la 28 iulie 2015, a noii organigrame a Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE).
Traian Hristea îşi continuă astfel activitatea în cadrul corpului diplomatic european, după ce, în perioada 2011-2015, a ocupat postul de Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Armenia.
“Adresez sincere felicitări colegului nostru Traian Hristea pentru obținerea acestei poziții de înaltă responsabilitate în cadrul SEAE, după un mandat de succes la Erevan. România își aduce astfel contribuția la promovarea şi protejarea intereselor şi valorilor Uniunii Europene în spațiul Asiei Centrale. Mă bucur să constat că expertiza diplomației române pe spațiul estic, și nu numai, își găsește recunoaștere și apreciere”, a declarat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.
Această numire confirmă, totodată, eforturile constante ale Ministerului Afacerilor Externe pentru o pregătire adecvată a diplomaţilor români în vederea unei reprezentări de succes în cadrul SEAE, precum şi campania politico-diplomatică activă desfăşurată permanent în vederea promovării diplomaţilor români la toate nivelurile decizionale ale Serviciului. Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru promovarea candidaturilor naţionale în cadrul SEAE, cu scopul de a asigura o prezenţă semnificativă a României pe măsura expertizei înalte pe care diplomaţii români o deţin în diferite domenii de interes major de pe agenda Uniunii.
În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă se ridică la 14 persoane, din care 8 în centrala de la Bruxelles şi 6 în delegaţiile UE.
Informații suplimentare
Ca reprezentant al şcolii diplomatice româneşti, Traian Hristea are o vastă experienţă diplomatică, dobândită în timpul activităţii sale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, completată prin apartenenţa la structura Serviciului European de Acţiune Externă. Traian Hristea conduce în prezent Delegația Uniunii Europene din Armenia.
Traian Hristea este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 1995. A fost ambasador al României la Kiev în perioada 2005-2010, iar în Centrala MAE a condus Direcţia Prognoză şi Planificare Politică în perioada 2010 – 2011 şi a fost director al Direcţiei Europa Lărgită şi Republica Moldova în perioada 2004-2005.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii