Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunerea unei jerbe de flori de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, în Piaţa Independenţei din Kiev

ro

10 Mar, 2014 15:43 822 Marime text
10 martie 2014

Comunicat de presă

Depunerea unei jerbe de flori de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, în Piaţa Independenţei din Kiev

În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în Ucraina, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a depus, astăzi, 10 martie 2014, o jerbă de flori, în Piaţa Independenţei din Kiev, în memoria cetăţenilor ucraineni victime ale confruntărilor care au avut loc în contextul acţiunilor recente de protest din Ucraina.
Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe a declarat: „ Am început această vizită în mod firesc şi necesar cu depunerea de flori în numele Guvernului României, în numele poporului român, ca un semn de respect pentru jertfa multor tineri ucraineni care au căzut victime în condiţii dramatice. Poate mai mult decât alţii, românii au fost foarte sensibili şi au reacţionat prin multe manifestări de solidaritate. Noi am avut propria noastră revoluţie, am avut foarte mulţi tineri care şi-au pierdut viaţa în condiţiile în care regimul comunist de la acea vreme le nega dreptul la o viaţă liberă, democratică şi prosperă, la o viaţă europeană. Românii au fost şi sunt solidari cu poporul ucrainean în aspiraţia lor pentru o viaţă democratică, pentru o viaţă liberă şi europeană.”
Totodată, ministrul Titus Corlăţean a reiterat angajamentul României de a susţine în continuare Ucraina în drumul său spre marea familie europeană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii