Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa MAE a gazduit in premiera meciul de fotbal dintre echipa diplomatilor si echipa jurnalistilor

ro

01 Jun, 2009 20:13 671 Marime text

„Cupa MAE” a găzduit în premieră meciul  de fotbal dintre echipa diplomaţilor şi echipa jurnaliştilor sportivi

„Cupa MAE” a găzduit în premieră un meci de fotbal între echipa diplomaţilor („All Stars”) şi echipa jurnaliştilor sportivi („Invincibilii”), duminică, 31 mai, ora 18.00, la Clubul Diplomatic[1].

Echipa mixtă a diplomaţilor„All Stars” a intrat pe teren într-o formaţie care acoperă o arie geografică extrem de vastă, respectiv: Ungaria, Bulgaria, Federaţia Rusă, România, Ucraina, Serbia, Marea Britanie, Peru, Cehia, Croaţia, SUA, Indonezia şi Germania. De cealaltă parte, „Invincibilii” – echipa jurnaliştilor sportivi, de 2 ori campioană mondială şi o dată campioană olimpică, a cuprins jurnalişti de la: Antena 1 şi 3, Eurosport, Fanatik, Mediafax, GSP TV, RRA, Prima TV, B1 TV, Radio Bucureşti,  Federaţia Română de Fotbal şi Jurnalul Naţional.

Meciul s-a desfăşurat în 2 reprize a câte 25 de minute, cu ocazii numeroase la ambele porţi, mai bine finalizate de echipa jurnaliştilor, al căror joc spectaculos a încântat audienţa.

După un meci echilibrat, caracterizat de fairplay, experienţa jurnaliştilor sportivi şi-a spus cuvântul, învingând echipa diplomaţilor cu scorul la pauză de 3-1 şi la final de 6-3.

La finalul competiţiei, mulţumit de jocul ambelor echipe, Cătălin Cârnu, jurnalist Radio România Actualităţi şi căpitanul echipei „Invincibilii” a declarat: "A fost o după-amiază agreabilă, în care meciul de fotbal a reprezentat un pretext minunat pentru o întâlnire între ziariştii sportivi români şi diplomaţi de pretutindeni. Credem că ne putem întâlni mai des în astfel de ocazii, pentru că, în Europa, cu prilejul participării noastre la Olimpiada Media sau jocurile Mondiale ale jurnaliştilor am constatat că delegaţiile Belgiei sau Canadei erau însoţite şi de miniştri sau secretari de stat din diverse ministere (Sport, Turism, etc.)".

Meciul –eveniment reprezintă primul de acest tip organizat în cadrul celei de-a şaptea ediţii a „Cupei MAE” – singura competiţie sportivă dedicată comunităţii diplomatice acreditată la Bucureşti, sub sloganul „Diplomatic open: play fair, play for all” („Cupa diplomaţilor: joc corect, joc pentru toţi”).

O fotocronică a meciului „All Stars” – „Invincibilii”, precum şi ale celorlalte competiţii desfăşurate până acum în cadrul „Cupei MAE”  se regăsesc pe site-ul MAE, la secţiunea dedicată „Cupei MAE”:

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=28946.

 „Cupa MAE” se desfăşoară în trei week-end-uri consecutive, în perioada 23 mai - 6 iunie (în intervalul orar 10-19), iar finalele competiţiilor la baschet, fotbal, tenis de câmp, tenis de masă şi badminton vor avea loc sâmbătă, 6 iunie. Câştigătorii vor fi premiaţi la festivitatea de la finalul Cupei, pe data de luni, 8 iunie. Atât întrecerile sportive cât şi festivitatea de premiere au loc la Clubul Diplomatic.

 

Reprezentanţii presei au acces la competiţii pe toată durata evenimentului. Accesul se face numai pe baza legitimaţiei de presă.

Evenimentul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, filiala MAE, şi cu sprijinul sponsorilor: Vodafone, Helvethansa, McCann Erickson, Coca Cola, BCR, DHL, Banca Transilvania, Olimpic International Turism, Tuborg, Borsec, P&G, BDG Import, Oriflame, RTC Holding, TCE Logistică, Heidi Chocolat, Complexul Ocna Sibiului, Rin Hotel Otopeni, WorldClass Health Academy, Athenee Palace Hilton, Radisson SAS, Intercontinental, Hotelurile Florica, Royal şi Adriano, Computerland, Nike, Testa Rossa şi Fotbal Club Dinamo.

Partenerii media ai evenimentului sunt trustul Sanoma Hearst şi Agerpres.

Informaţii suplimentare:

În cadrul evenimentului diplomaţi români şi străini vor concura la cinci discipline sportive: fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp şi tenis de masă. La fotbal s-au înscris 15 echipe, iar la baschet – nouă echipe. În total, la Cupa MAE sunt înscrişi peste 500 de participanţi – diplomaţi, personal administrativ şi invitaţi ai acestora. La tenis de câmp sunt 17 echipe, iar la individual s-au înscris 57 de jucători. La tenis de masă s-au înscris 75 de jucători, iar la badminton sunt 40 de participanţi.
Organizată pentru prima dată în anul 2003, Cupa MAE a devenit în timp o tradiţie si cel mai iubit eveniment public al comunităţii diplomatice de la Bucureşti.
Într-o lume globalizată, în care diplomaţia joacă un rol cheie în promovarea intereselor naţionale, “Cupa MAE” este un eveniment care promovează, atât public cât şi în rândul comunităţii diplomatice de la Bucureşti trei obiective principale:

·        Spiritul fair-play şi respectul reciproc între oameni, ţări şi culturi diferite, chiar în condiţiile unei competiţii strânse;

·        Dezvoltarea relaţiilor interpersonale între diplomaţii români şi străini şi promovarea României în rândul personalului diplomatic străin acreditat la Bucureşti;

·          O mai bună înţelegere a activităţii diplomatice şi a rolului pe care alţi actori decât diplomaţii îl au pentru promovarea unei ţări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii