Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland

ro

17 Sep, 2013 18:24 660 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a purtat astăzi, 17 septembrie 2013, o convorbire telefonică cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Discuţia a avut loc în contextul manifestărilor prilejuite de marcarea, la Bucureşti, în cursul lunii octombrie, a 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline a Consiliului Europei.

Cu această ocazie a fost evocată substanţa şi profunzimea cooperării între România şi organizaţia de la Strasbourg exprimată, printre altele, prin proiectele concepute şi realizate în comun. Astfel au fost trecute în revistă o serie de proiecte aflate în desfăşurare sau în fază de finalizare, precum cel referitor la înfiinţarea la Bucureşti a unui Oficiu al Consiliului Europei de expertiză în domeniul combaterii criminalităţii informatice, şi proiectul care vizează comunitatea roma, de multiplicare a proiectului „Centrului de educaţie alternativă”, desfăşurat în Şcoala nr. 136 din Cartierul Ferentari, Bucureşti.

Pe parcursul convorbirii dintre şeful diplomaţiei române şi Secretarul General al Consiliului Europei, acesta din urmă a confirmat prezenţa, prin Secretarul General adjunct, a conducerii organizaţiei de la Strasbourg la evenimentul din luna octombrie dedicat aniversării a două decenii de la aderarea României la Consiliul Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii