Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuarea demersurilor de repatriere a cetăţenilor români

ro

27 Feb, 2011 22:49 911 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează că cel de-al doilea avion românesc ajuns la Tripoli pentru continuarea repatrierii cetăţenilor români, va decola în această seară de pe aeroportul din capitala Libiei imediat ce vor fi încheiate formalităţile de îmbarcare.

În acest sens, funcţionarii consulari prezenţi la aeroportul din Tripoli acordă asistenţă consulară de specialitate tuturor cetăţenilor români care se află în zonă.

Reamintim că echipa consulară este situată în partea stângă a aeroportului din Tripoli - la sediul clădirii VIP.

Totodată, au fost trimişi la aeroportul Luca din La Valetta - Malta, 3 funcţionari consulari din cadrul secţiei consulare a Ambasadei României la Roma, în vederea acordării de asistenţă umanitară şi consulară cetăţenilor români care urmează a fi evacuaţi din Libia.

Până în prezent, numărul cetăţenilor români evacuaţi din Libia se ridică la aproximativ 250.

MAE încurajează toţi cetăţenii români care se mai află în Libia să se repatrieze. În vederea creşterii eficienţei demersurilor întreprinse, sunt luate în calcul, fără excepţie, toate soluţiile de evacuare, terestre sau maritime, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulară europeană.

În continuare, în cadrul Departamentului Consular funcţionează, în regim permanent, celula de criză, cetăţenii românii având posibilitatea contactării 24/24 linia telefonică +4021.319.21.37.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii