Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultările secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu secretarul de stat pentru politică externă din Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Kim Jørgensen

ro

27 May, 2015 22:47 977 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 27 mai 2015, la Bucureşti, consultări cu omologul danez, Kim Jørgensen, în contextul dialogului periodic bilateral la nivel MAE. Ambele părţi au salutat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, consolidat constant printr-un dialog politic pe teme de interes comun de pe agenda europeană şi internaţională.

Cele două părţi au fost de acord că nivelul foarte bun al relaţiilor politice trebuie dublat de o manieră consistentă atât din punctul de vedere al dialogului politic la nivel înalt, cât şi în domeniul economic, potrivit potenţialului celor două ţari, inclusiv în privinţa energiei regenerabile, a securităţii energetice şi protecţiei mediului, precum şi în domeniul agricol. În acest sens, cei doi oficiali au apreciat cel de-al doilea forum economic România - Danemarca, care va începe la 18 iunie 2015, la Copenhaga, ca o nouă oportunitate pentru dezvoltarea schimburilor comerciale şi identificarea de noi posibilităţi concrete de cooperare.

Referitor la agenda europeană, cei doi oficiali au avut un schimb cuprinzător de opinii cu privire inclusiv la evoluţiile din Vecinătatea Estică şi din Balcanii de Vest, precum şi asupra problematicii migraţiei. În context au abordat provocările în plan european ale implicaţiilor de ordin instituţional ale contextului politic din Marea Britanie şi a situaţiei financiare a Greciei.

De asemenea, secretarul de stat George Ciamba a evocat rolul Parteneriatului Estic, ca instrument de importanţă strategică în consolidarea relaţiilor UE cu partenerii estici şi a reiterat faptul că România rămâne ferm angajată în susţinerea eforturilor de reformă din Republica Moldova, inclusiv printr-un sprijin cât mai consistent în direcţia implementării Acordului de Asociere (AA/DCFTA) şi pentru avansarea acesteia în parcursul european. Cei doi oficiali au agreat asupra necesităţii menţinerii regimului de sancţiuni impuse în contextul crizei din Ucraina, în condiţiile apropierii momentului în care subiectul va fi readus pe agenda europeană.

În ceea ce priveşte perspectivele extinderii UE, una dintre cele mai importante realizări din istoria construcţiei europene, secretarul de stat George Ciamba a exprimat constant al României pentru continuarea acestui proces, care contribuie la promovarea păcii, stabilităţii, securităţii şi prosperităţii în Europa.
Ambele părţi au convenit asupra continuării şi aprofundării dialogului politic bilateral şi a coordonării în plan european.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii