Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări politice româno-polone la nivel de secretar de stat privind problematica Orientului Mijlociu şi regiunii Asia-Pacific

ro

17 Dec, 2013 19:41 979 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre a avut, astăzi, 17 decembrie 2013, la Varşovia, o rundă de consultări politice cu omologul polonez, subsecretarul de stat Boguslaw Winid, dedicată cooperării bilaterale şi problemelor de securitate din spaţiul extra-european.

Agenda de discuţii a cuprins teme de interes comun, cu accent pe Procesul de Pace arabo-israelian, evoluţiile politice în statele din Nordul Africii şi Orientul Mijlociu precum şi în zona Asia-Pacific. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra dezvoltărilor recente  din aceste spaţii, în principal din perspectiva oportunităţilor de cooperare româno-polonă şi a comuniunii de interese şi viziune privind relevanţa geostrategică a acestor regiuni pentru interesele naţionale ale celor două state, precum şi pentru  acţiunea externă a UE.

Consultările au relevat necesitatea şi oportunitatea unei acţiuni conjugate a celor două ţări pe linia susţinerii proceselor de reformă democratică din aceste regiuni şi a intensificării cooperării economice.

Această rundă de consultări marchează intensificarea dialogului politic bilateral, subsumat Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia, şi extinderea acestuia la spaţii geografice de importanţă specială pentru cele două state, în afara tematicilor tradiţionale de cooperare bilaterală, precum vecinătatea estică, politica de securitate europeană şi spaţiul euroatlantic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii