Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultari la nivel de secretar de stat cu Republica Moldova

ro

05 Mar, 2010 20:35 1085 Marime text

Consultări la nivel de secretar de stat cu Republica Moldova

Consultări la nivel de secretar de stat cu Republica Moldova au avut loc la Bucureşti în perioada 4-5 martie 2010. Delegaţia condusă de Andrei Popov, vice-ministru al afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, a avut întâlniri cu Bogdan Mazuru, secretar de stat pentru afaceri europene, şi Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice.

În cursul discuţiilor au fost abordate aspecte de actualitate ale relaţiilor UE - Republica Moldova, precum negocierea, în curs, a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova şi preconizata deschidere a dialogului privind liberalizarea regimului de vize. A fost reconfirmată vocaţia europeană a Republicii Moldova şi sprijinul României pentru o perspectivă clară de aderare.

Cele două părţi au abordat, în spirit constructiv şi pragmatic, aspecte ale cooperării bilaterale, inclusiv cadrul juridic. A fost agreată necesitatea identificării şi aplicării celor mai bune soluţii practice pentru implementarea Acordului privind micul trafic la frontieră.

S-a convenit intensificarea ritmului consultărilor şi diversificarea subiectelor abordate, cu accent inclusiv pe problematica europeană, evoluţii la nivelul organizaţiilor internaţionale şi regionale, conflicte prelungite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii