Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultari bilaterale intre ministerele de externe ale Romaniei si Statului Qatar

ro

12 Feb, 2010 19:00 587 Marime text

Consultări bilaterale între ministerele de externe ale României şi Statului Qatar

Secretarul de stat Doru Costea a condus delegaţia română la consultările politice bilaterale între ministerele de externe ale României şi Statului Qatar, care au avut loc, la Doha, la 11 februarie 2010.

Delegaţia qatareză la consultări a fost condusă de Abdullah Al Rumayhi, asistentul ministrului qatarez al afacerilor externe. Agenda convorbirilor a cuprins subiecte relevante pentru stadiul dezvoltării relaţiilor româno-qatareze, în plan politic, economic şi sectorial, precum şi un schimb de vederi pe teme de interes comun ale agendei internaţionale şi ale situaţiei regionale. A fost abordat, de asemenea, stadiul relaţiilor dintre UE şi Consiliul de Cooperare al Ţărilor Arabe de la Golf şi rolul celor două ţări în impulsionarea acestor relaţii.

Cu ocazia vizitei, demnitarul român a mai avut convorbiri cu Muhammad Bin Saleh Al Sada, ministrul de stat pentru afacerile energiei şi industriei şi cu Ibrahim Al Ibrahim, consilier al Emirului Statului Qatar pentru probleme economice şi secretar general al Secretariatului General pentru Planificarea Dezvoltării. Aspectele abordate au vizat identificarea şi evaluarea posibilităţilor de extindere şi diversificare a relaţiilor bilaterale în domeniul energetic, al investiţiilor şi cooperării domeniul forţei de muncă specializate în domeniu.

Delegaţia română a avut o întrevedere şi cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi industrie a Qatarului, condusă de Ahmad Al Kawar, membru al Consiliului de administraţie al Camerei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii