Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări ale secretarului de stat Ovidiu Dranga cu Vesna Batistić Kos, ministru asistent croat pentru afaceri multilaterale şi probleme globale

ro

05 Mar, 2013 21:35 971 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a avut astăzi, 4 martie 2013, la Bucureşti, consultări cu Vesna Batistić Kos, ministru asistent croat pentru afaceri multilaterale şi problemele globale. Runda de consultări de astăzi se înscrie pe linia de continuitate a dialogului de lucru la nivelul conducerilor ministerelor afacerilor externe ale celor două ţări.
Principalele obiective ale consultărilor au fost cooperarea în cadrul forurilor relevante ale ONU (priorităţi în cadrul sesiunii curente a Adunării Generale a ONU, probleme legate de pacea şi securitatea globale, de menţinerea păcii, de reconstrucţie şi stabilizarea post-conflict, schimb de opinii pe tema implementării rezultatelor Conferinţei pe tema Dezvoltării Durabile - Rio+20 şi a procesului de follow-up al Conferinţei, sprijinul reciproc al candidaturilor), cooperarea în cadrul forurilor internaţionale de securitate, controlul armamentelor şi dezarmarea şi cooperarea în cadrul OSCE.
Dimensiunea bilaterală a agendei a fost completată cu un schimb de opinii substanţial şi detaliat privind posibilitatea instituirii unui mecanism bilateral de consultări, ţinând cont de necesitatea cooperării, în viitor, a celor două state în calitate de membri ai UE (din iulie a.c. Croaţia va deveni stat membru al Uniunii Europene).
În cadrul consultărilor, cei doi demnitari au abordat, de asemenea, posibilitatea realizării unui schimb de opinii şi experienţe pe problematica Consiliului Economic şi Social al ONU / ECOSOC şi în domeniul menţinerii păcii, dat fiind faptul că, în prezent, Croaţia asigură preşedinţia Comisiei ONU pentru consolidarea păcii.
În contextul asigurării în 2013 a  preşedinţiei celei de-a doua sesiuni a Comitetului Pregătitor al Conferinţei de Revizuire a Tratatului de Neproliferare din 2015, a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru această reuniune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii