Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări ale secretarului de stat George Ciamba cu secretarul general al MAE austriac

ro

26 Jan, 2016 22:22 1289 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut marţi, 26 ianuarie 2016, o rundă de consultări cu secretarul general în Ministerul Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Republicii Austria, Michael Linhart.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de cooperarea bilaterală, precum şi subiecte de actualitate ale agendei regionale şi europene.

În plan bilateral a fost evidenţiat caracterul privilegiat al cooperării economice dintre cele două ţări, precum şi colaborarea în planul culturii, educaţiei şi ştiinţei, inclusiv din perspectiva încurajării învăţământului dual, dat fiind rolul acestuia în actualul climat socio-economic.

O atenţie specială a fost acordată coordonării în perspectiva asumării de către Austria şi România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE pe parcursul anului 2019, cele două state membre urmând să formeze, împreună cu Finlanda, trio de Preşedinţii. A fost evocată importanţa unei cât mai bune coordonări, din timp, cu utilizarea experienţei pe care Austria o are în acest exerciţiu dat fiind că aceasta urmează să preia pentru a treia oară Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Astfel, s-a convenit demararea, în perioada următoare, a unui proces sistematic de consultare, pe componentele specifice ale procesului de pregătire a Preşedinţiei Consiliului UE.

În ceea ce priveşte dosarele de actualitate de pe agenda europeană, cei doi demnitari au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile în materie de migraţie şi funcţionarea spaţiului Schengen, relaţia UE - Marea Britanie, securitatea energetică, cooperarea regională, cu accent pe Balcanii de Vest şi Strategia UE pentru Dunăre, precum şi evoluţiile în vecinătatea estică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii