Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări ale ministrului Bogdan Aurescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu

ro

09 Jun, 2015 18:56 976 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea miercuri, 10 iunie 2015, consultări cu ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, în cadrul vizitei oficiale efectuate de acesta la Bucureşti, la invitaţia omologului român.
 
Vizita reprezintă o oportunitate pentru diversificarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale de parteneriat strategic, precum şi pentru intensificarea cooperării privind dosare de interes ale agendei bilaterale, regionale şi internaţionale, inclusiv în contextul în care România va prelua, de la 1 iulie 2015, președinția Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră.
 
Întrevederea cu omologul turc va  urmări consolidarea cooperării dintre cele două state la nivel politic, economic şi de securitate. Agenda discuţiilor va cuprinde, pe lângă aspectele bilaterale, relaţia UE-Turcia, cooperarea pe teme de securitate, inclusiv energetică, cooperarea regională, evoluţiile din Vecinătatea Estică. De asemenea,  vor fi abordate şi o serie de subiecte de actualitate din sfera internaţională, cum ar fi evoluţiile din Siria, combaterea terorismului, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii