Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Programe de pregătire dedicate unor diplomaţi din regiunea Orientului Mijlociu şi Nordului Africii

ro

18 Sep, 2015 23:40 1375 Marime text
Programe de pregătire dedicate unor diplomaţi din regiunea Orientului Mijlociu şi Nordului Africii

Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Diplomatic Român au organizat, în perioada 14-18 septembrie 2015, cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)– România, un curs de pregătire dedicat unui grup de14  diplomaţi din Irak, Egipt şi Tunisia. Programul a vizat împărtăşirea experienţei româneşti în procesul de tranziţie democratică, precum şi aspecte legate de politica externă a României, de mecanismele de implementare ale acesteia, inclusiv din perspectiva relaţiilor cu statele invitate la curs.

Informaţiile teoretice şi practice dobândite în cadrul cursurilor de formare şi perfecţionare profesională au fost consolidate prin organizarea de vizite de lucru şi documentare în cadrul mai multor instituţii româneşti.

În aceeaşi perioadă, MAE a organizat cu sprijinul PNUD-România un curs de pregătire consulară dedicat unui număr de 8 diplomaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Palestina. Obiectivul a fost iniţierea acestora în domeniul activităţii consulare desfăşurate în cadrul misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare ale României. Cu această ocazie, au fost prezentate cele mai recente proiecte europene implementate în domeniul eliberării documentelor de călătorie şi a vizelor. Totodată, prin acest schimb de experienţă, diplomaţii palestinieni  au fost instruiţi atât la nivel teoretic, cât şi aplicat în ceea ce priveşte cele mai moderne sisteme de lucru în materie consulară dezvoltate la nivelul Departamentului Consular din MAE român.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii