Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE privind semnarea Acordului de Liber SchimbAprofundat şi Cuprinzător între Uniunea Europeanăşi Republica Moldova

ro

13 Jun, 2013 20:05 656 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută încheierea cu succes, pe 12 iunie 2013, la Chişinău, a rundei finale de negocieri privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, parte integrantă a Acordului de Asociere UE-Republica Moldova.

Viitorul cadru comercial va marca trecerea la un nivel superior de integrare a Republicii Moldova cu piaţa europeană, în condiţiile unui acces îmbunătăţit al bunurilor şi serviciilor provenind din Republica Moldova. De asemenea, aranjamentul negociat creează condiţiile necesare pentru armonizarea la standarde europene a regulilor, procedurilor şi normelor aplicabile în Republica Moldova, contribuind la consolidarea mediului de afaceri şi a perspectivelor investiţionale peste Prut.

Ministerul Afacerilor Externe vede în încheierea negocierilor formale pe marginea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător un pas important înregistrat de autorităţile de la Chişinău în direcţia atingerii obiectivelor urmărite în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din toamna acestui an.
România îşi reafirmă, în acest context, sprijinul deplin pentru eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii