Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către secretarul de stat Carmen Burlacu a Secretarului de finanțe al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, John Tsang

ro

19 Nov, 2015 14:33 791 Marime text
Primirea de către secretarul de stat Carmen Burlacu a Secretarului de finanțe
al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, John Tsang



Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu l-a primit la 18 noiembrie 2015 pe Secretarul de finanțe al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, John Tsang.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale dintre România și Hong Kong, a perspectivelor de creștere a schimburilor comerciale și a legăturilor investiționale dintre cele două părți, prin promovarea contactelor directe dintre agenți economici. De asemenea, au fost analizate modalitățile de intensificare a contactelor interumane prin intermediul burselor de studiu și a altor forme de instruire profesională.

Cei doi demnitari au subliniat contribuția Convenției pentru evitarea dublei impuneri dintre România și Regiunea Administrativă Specială Hong Kong la consolidarea legăturilor comerciale bilaterale. Documentul va fi semnat, la nivelul ministerelor de Finanţe, cu prilejul vizitei în România a Secretarului de finanțe al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Informații suplimentare:

Regiunea Administrativă Specială Hong Kong este o componentă administrativă a Republicii Populare Chineze. Cu excepția domeniilor afacerilor externe și apărare, Hong Kong se bucură de un grad înalt de autonomie în guvernanță, cu instituții guvernamentale, legislative și judiciare proprii. Hong Kong a fost retrocedat de către Marea Britanie la 1 iulie 1997 Republicii Populare Chineze, cu respectarea principiului ”o țară, două sisteme”. Hong Kong este cea de-a 43-a economie a lumii și se situează în primele 10 locuri pe glob în privința Produsului Intern Brut/locuitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii