Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:31 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Statului Israel în România, Tamar Samash

ro

09 Oct, 2015 18:10 1030 Marime text
Comunicat de presă
Primirea de către ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Statului Israel în România, Tamar Samash, în vizită de prezentare

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o în audiență vineri, 9 octombrie 2015, pe Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel în România, în vizită de prezentare.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficialii au evocat stadiul foarte bun al relațiilor între România și Statul Israel, atât la nivel politic, cât și în domenii sectoriale, fiind reiterată dorinţa ambelor state de a continua cursul ascendent al cooperării bilaterale. De asemenea, a fost realizată o trecere în revistă a acțiunilor bilaterale avute în vedere de către cele două părți în perioada următoare.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat apreciere pentru recenta vizita a preşedintelui Parlamentului israelian si a reiterat importanţa continuării consolidării dialogului politico-diplomatic şi a cooperării sectoriale.

Ministrul român al afacerilor externe și ambasadorul Statului Israel la Bucureşti au abordat, de asemenea, şi subiecte de actualitate ale agendei internaţionale, cu accent pe provocările cu care se confruntă regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv in ce priveşte perspectivele Procesului de Pace.

În încheiere, ministrul român a urat succes ambasadorului israelian în exercitarea mandatului său la Bucureşti și a asigurat de tot sprijinul MAE și al autorităților române în acest sens.

Ti-a placut articolul?

Comentarii