Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu, în vizită de prezentare, a ambasadorului Republicii Irak

ro

18 Aug, 2015 12:45 1039 Marime text
 Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu, în vizită de prezentare, a ambasadorului Republicii Irak
 
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit astăzi, 18 august 2015, în vizită de prezentare, pe Hussain Taha Hassan Sinjari, noul ambasador al Republicii Irak în România.
Cei doi demnitari au convenit dinamizarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv la nivelul ministerelor de externe, precum şi valorificarea optimă a potențialului în plan economic, cu accent pe domeniul schimburilor comerciale. În context, ministrul român de externe a evocat importanţa pregătirii unei noi sesiuni a Comisiei Mixte româno-irakiene, care să impulsioneze cooperarea bilaterală în domeniu. De asemenea, ambele părţi au subliniat necesitatea actualizării cadrului juridic bilateral, inclusiv a documentelor care reglementează relaţiile economice dintre cele două state.

O atenţie particulară a fost acordată cooperării în plan cultural şi educațional, ambasadorul Sinjari manifestând  un interes sporit pentru  creşterea numărului de tineri irakieni care să studieze în România, precum şi pentru consolidarea dialogului pe teme legate de funcționarea democratică a instituțiilor statului, cu atât mai mult cu cât Irakul parcurge în prezent un proces de reformă. Ministrul Aurescu a exprimat întreaga disponibilitate a României de a împărtăşi Irakului lecţiile învăţate ale României în procesul de tranziţie democratică. Cei doi demnitari au convenit să continue dialogul pe aceste teme şi să  identifice proiecte concrete de interes pentru viitor. 

Cu referire la actualul context din Orientul Mijlociu, şeful diplomaţiei române a subliniat sprijinul pe care România îl acordă eradicării fenomenului terorist, inclusiv prin utilizarea instrumentelor juridice. În acest sens, a prezentat  inițiativa României de creare a unei Curți Internaționale împotriva Terorismului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii