Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a președintelui Institutului Universitar European, Joseph Weiler

ro

09 Oct, 2015 17:56 899 Marime text
Comunicat de presă - Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a președintelui Institutului Universitar European, Joseph Weiler



Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 9 octombrie 2015, pe președintele Institutului Universitar European (EUI), Joseph Weiler, aflat în vizită la București.
Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat satisfacția cu privire la activitatea Institutului în domeniul promovării excelenței academice și a arătat că, prin activităţile sale în domeniul învăţământului superior şi al cercetării, Institutul contribuie la dezvoltarea patrimoniului cultural şi ştiinţific al Europei.

Ministrul Bogdan Aurescu și președintele EUI au discutat despre unul dintre cele mai importante proiecte avute în vedere sub egida Institutului, anume înființarea unei platforme de studiu pentru bună guvernanță - School of Florence for European and transnational governance. Ministrul Aurescu a evidențiat faptul că această Școală trebuie să se adreseze cu prioritate statelor care se află în proces de asociere sau de aderare la UE, respectiv statele din Parteneriatul Estic, cu precădere din Republica Moldova, Ucraina sau Georgia.

Cei doi oficiali au discutat și despre necesitatea ca mai mulți studenți români să beneficieze de burse pentru a urma programe doctorale în cadrul EUI, președintele Joseph Weiler evidențiind buna pregătire pe care tinerii din România o au și contribuția lor valoroasă în cadrul programelor la care participă.

De asemenea, președintele Institutului Universitar European a încurajat o implicare mai mare din partea profesorilor universitari din România în activitatea acestei instituţii, inclusiv pentru ocuparea unor posturi de conducere ale departamentelor EUI.

Ministrul român de externe l-a asigurat pe președintele Institutului de întreg sprijinul MAE pentru activitatea EUI și pentru implementarea proiectelor avute în vedere.

Informații suplimentare:

Institutul Universitar European de la Florenţa este o prestigioasă instituţie academică europeană, specializată în pregătirea doctorală şi post-doctorală în domeniile: economie, drept, ştiinţe politice şi istorice.

Institutul, înfiinţat în 1972, are la bază o convenţie interguvernamentală a statelor membre fondatoare ale Comunităţii Europene, ce reglementează funcţionarea institutului, programele de pregătire doctorală şi post-doctorală, contribuţia fiecărui stat semnatar la bugetul institutului.

În prezent, 20 de state membre ale Uniunii Europene au aderat la Institutul Universitar European de la Florenţa. Acestea sunt: Belgia, Danemarca, Germania, Republica Elenă, Spania, Franţa, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Cipru, Slovenia, Slovacia, Estonia şi România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii