Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:47 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a ambasadorului Republicii Finlanda la Bucureşti, Paivi Pohjanheimo, în vizită de curtoazie

ro

07 Apr, 2016 23:59 555 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a primit-o astăzi, 7 aprilie 2016, pe ambasadoarea Republicii Finlanda la Bucureşti, Paivi Pohjanheimo, în vizită de curtoazie.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele  relaţiei româno-finlandeze, convenind asupra intensificării, în perioada următoare, a dialogul politico-diplomatic, precum şi a contactelor la nivel sectorial.
Totodată, interlocutorii au avut un schimb de opinii asupra principalelor dosare de actualitate ale agendei europene, cu accent pe măsurile de limitare a fenomenului migraţiei în Europa şi, respectiv, pe evoluţiile din vecinătatea estică, inclusiv cu privire la Republica Moldova. S-a convenit asupra intensificării cooperării bilaterale româno-finlandeze în domeniul afacerilor europene, inclusiv în perspectiva asigurării Preşedinţiei Consiliului UE în perioada 2019-2020, în contextul în care România va prelua Preşedinţia UE în semestrul al doilea 2019, urmată de Finlanda, în primul semestru 2020.

Ti-a placut articolul?

Comentarii